Ik ga leven

Auteur: Lale Gül
|
Waardering:
% of 100
|
ISBN: 9789044646870
Ik ga leven

Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, vieze, immorele films en series kijken is onaanvaardbaar (en dan bedoel ik geen porno, gewoon een film waarin wordt gezoend), het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.
Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen.
Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? En de rest van mijn bestaan op die manier slijten? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?
In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Büsra wel.
Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt, Amsterdam) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görü . In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer.
Zeer grappig geschreven. Arnon Grunberg Een moedig boek dat lof verdient. Özcan Akyol Een geheel eigen stijl, bitter-geestig en ongegeneerd. Kees t Hart
Lees meerLees minder
Productinformatie
Meer informatie
ISBN 9789044646870
Conditie Licht beschadigd
Auteur Lale Gül
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Taal Nederlands
Bladzijden 304
Bindwijze Paperback
Boeksoort Paperback
Illustraties Nee
Verschijningsdatum 7 mei 2021
Alle specificatiesMinder specificaties
Special Price € 13,99 Was € 20,99
Product is op voorraad
Vandaag voor 12:00 besteld morgen in huis
DE LAAGSTE PRIJSDe laagste prijs, kortingen tot wel 35%
VEILIG BETALENiDeal, Paypal en meer
GRATIS VERZENDINGBij een aankoop van minimaal € 25,-
SNELLE LEVERINGDoor PostNL
Schrijf de eerste review over dit product
Schrijf een beoordeling
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ik ga leven
Uw waardering