Epke

Auteur: John Volkers
|
Waardering:
% of 100
|
ISBN: 9789026361012
Epke

In Epke.Van top tot teen beschrijft voormalig Volkskrant-journalist John Volkers alle facetten van de loopbaan van turner Epke Zonderland.

Het turnpak is uit. De doktersjas spant nog wat om de gespierde schouders. Epke Zonderland, olympisch kampioen en wereldkampioen aan de rekstok, studeerde naast zijn topsportcarrière geneeskunde. Op 1 januari 2022 is hij zich gaan specialiseren. Epke wordt sportarts.

Zijn gouden olympische oefening in Londen 2012 staat veel mensen nog helder voor de geest. Het was het hoogtepunt uit de carrière van een van de succesvolste turners aller tijden. In zijn streven naar het hoogst haalbare vergde Epke geregeld het uiterste van zijn lichaam. De gebruikelijke pijntjes (zo noemen turners blessures) wist hij telkens te overwinnen, maar door schouderspieren die niet meewerkten, bijholteontstekingen die het ademhalen beperkten en een parasiet die zich van hem meester maakte, keek hij soms letterlijk in de afgrond.

Samen met John Volkers die hem als journalist voor de Volkskrant jarenlang over de hele wereld volgde geeft The Flying Dutchman in Epke een unieke inkijk in zowel zijn lijf als zijn loopbaan. En hij blikt vooruit op zijn nieuwe leven als arts, vader en (top)sportambassadeur.

Het is een vrij compleet levensverhaal, waarin de sterke familieband en de nuchtere houding van de hoofdpersoon naar voren komen. [ ] een doorwrocht boek. NRC, 4 ballen.

Volkers volgde de onwaarschijnlijke ontwikkeling van Epke Zonderland en deed op perfecte wijze wat een sportjournalist wordt geacht te doen: de sportheld én diens sport bij de lezers aan de ontbijttafel bijbrengen [ ] Het boek stáát! - de Volkskrant

Lees meerLees minder
Productinformatie
Meer informatie
ISBN 9789026361012
Conditie Licht beschadigd
Auteur John Volkers
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Taal Nederlands
Bladzijden 288
Bindwijze Paperback
Boeksoort Paperback
Illustraties Nee
Verschijningsdatum 16 nov. 2022
Alle specificatiesMinder specificaties
Special Price € 14,49 Was € 21,99
Product is op voorraad
Vandaag voor 12:00 besteld morgen in huis
DE LAAGSTE PRIJSDe laagste prijs, kortingen tot wel 35%
VEILIG BETALENiDeal, Paypal en meer
GRATIS VERZENDINGBij een aankoop van minimaal € 25,-
SNELLE LEVERINGDoor PostNL
Schrijf de eerste review over dit product
Schrijf een beoordeling
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Epke
Uw waardering