Alles gaat op vroeger terug

Auteur: Annet Mooij
|
Waardering:
% of 100
|
ISBN: 9789044641288
Alles gaat op vroeger terug
Ischa Meijer was een fenomeen. Beroemd, berucht, geducht en onweerstaanbaar geestig. In het leven van vele vrienden en talloze vriendinnen liet hij een onuitwisbare indruk achter. In zijn duizelingwekkend veelzijdige loopbaan stonden twee grote liefdes centraal: de journalistiek en het theater. Als interviewer met een diepgaande interesse in mensen en een feilloos oog voor hun zwakke plekken en blinde vlekken stuwde hij het genre van het persoonlijk vraaggesprek tot grote hoogte op.

In Alles gaat op vroeger terug beschrijft en doorgrondt Annet Mooij op basis van een groot aantal bronnen Ischa Meijers even creatieve als destructieve leven, dat werd getekend door zijn dramatische gezinsgeschiedenis. Als baby overleefde hij samen met zijn ouders de verschrikkingen van Bergen-Belsen, waarna hij opgroeide in een getraumatiseerd joods gezin. De onvermijdelijke breuk met zijn ouders bleef in hem schrijnen als een open wond en werd de bron van zijn enorme scheppingsdrang. In deze fraai geschreven en meeslepende biografie wordt het complexe mozaïek dat Ischa Meijer was voor het eerst volledig gelegd.

Alles gaat op vroeger terug is de derde biografie van de hand van Annet Mooij. Haar eersteling Branie (2014), over de feministe, concertzangeres en actrice Mina Kruseman, stond op de shortlist van de Biografieprijs 2014. In 2018 verscheen haar biografie van Gisèle van Waterschoot van der Gracht, het veelgeprezen De eeuw van Gisèle. Het boek werd genomineerd voor de Brusseprijs en de BookSpot Literatuurprijs (non-fictie) en stond op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs, de Geschiedenisprijs en de Biografieprijs.

Over De eeuw van Gisèle:

Een meesterlijke biografie.
NRC

Annet Mooij smeedde uit al die ongerijmdheden een boeiend en spannend verhaal.
de Volkskrant ****

De eeuw van Gisèle is een fascinerend boek geworden, goed geschreven, goed gedocumenteerd. Afgewogen, onberispelijk werk.
Vrij Nederland

Een indrukwekkende biografie.
Trouw

In alle opzichten een fantastisch boek.
Ons Amsterdam

Adembenemende lectuur.
Harper s Bazaar
Lees meerLees minder
Productinformatie
Meer informatie
ISBN 9789044641288
Conditie Licht beschadigd
Auteur Annet Mooij
Taal Nederlands
Bladzijden 544
Bindwijze Hardcover
Boeksoort Hardcover
Illustraties Nee
Verschijningsdatum 2 nov. 2023
Alle specificatiesMinder specificaties
Special Price € 25,99 Was € 39,99
Product is op voorraad
Vandaag voor 12:00 besteld morgen in huis
DE LAAGSTE PRIJSDe laagste prijs, kortingen tot wel 35%
VEILIG BETALENiDeal, Paypal en meer
GRATIS VERZENDINGBij een aankoop van minimaal € 50,-
SNELLE LEVERINGDoor PostNL
Schrijf de eerste review over dit product
Schrijf een beoordeling
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Alles gaat op vroeger terug
Uw waardering