De kracht van typografie

Auteur: Peter Bil'ak, Petr van Blokland, Hans Rudolf Bosshard, Paul van Capelleveen
|
Waardering:
% of 100
|
ISBN: 9789089893369
De kracht van typografie

Typografie reikt verder dan letterontwerp en de opmaak van drukwerk, zij raakt aan belangrijke waarden van onze samenleving: het gedrukte vrije woord en het democratisch debat. Het is dankzij de kracht van de typografie dat dit debat de vorm aanneemt van een spel van argument en tegenargument. De nieuwe mediatechnologie stelt de gangbare opvatting van de typografische communicatie ter discussie en werpt een aantal essentiële vragen op.

Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst door Gutenberg is de typografische communicatie niet aan zo'n ingrijpende verandering blootgesteld als in onze tijd. Kan de typografie haar werk blijven doen, nu digitalisering en nieuwe media het typografische ambacht op losse schroeven zetten? Het vak typografie bevindt zich op een kruispunt. In welke richting zal het zich ontwikkelen?

Dit boek laat zien welke bronnen voor inspiratie en bezieling kunnen zorgen voor de typograaf van vandaag, maar gaat ook uitgebreid in op de nieuwe ontwikkelingen in het veld van de typografie.

In De kracht van de typografie komen 21 internationale kenners op gebied van typografie en communicatie in de meest brede zin aan het woord met aansprekende analyses en voorbeelden.

Met bijdragen van: Peter Bil'ak, Petr van Blokland, Hans Rudolf Bosshard, Paul van Capelleveen, Roger Chartier, Paul Dijstelberge, Yuri Engelhardt, Willem Frijhoff, Christof Gassner, Michael Giesecke, Britt Grootes, Gerard Hadders, Henk Hoeks, Ralf de Jong, Ewan Lentjes, Ellen Lupton, Lev Manovich, Jack Post, Rick Poynor, José Teunissen, Wouter Weijers.

Lees meerLees minder
Productinformatie
Meer informatie
ISBN 9789089893369
Conditie Licht beschadigd
Auteur Peter Bil'ak, Petr van Blokland, Hans Rudolf Bosshard, Paul van Capelleveen
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Taal Nederlands
Bladzijden 360
Bindwijze Hardcover
Boeksoort Hardcover
Illustraties Nee
Verschijningsdatum 5 jun. 2015
Alle specificatiesMinder specificaties
Special Price € 38,99 Was € 59,50
Product is op voorraad
Vandaag voor 12:00 besteld morgen in huis
DE LAAGSTE PRIJSDe laagste prijs, kortingen tot wel 35%
VEILIG BETALENiDeal, Paypal en meer
GRATIS VERZENDINGBij een aankoop van minimaal € 50,-
SNELLE LEVERINGDoor PostNL
Schrijf de eerste review over dit product
Schrijf een beoordeling
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De kracht van typografie
Uw waardering